Вища ліга 24/25. 1 етап. Підсумки 2 туру: дебютні перемоги Полісся і ЕМС-Поділля

579

14 серпня відбулися матчі 2-го туру чемпіонату України серед жіночих клубів Вищої ліги.

Вища ліга
14 Сер 2024
- 11:00
Ладомир (Володимир)
0 1
Сістерс (Одеса)
Вища ліга
14 Сер 2024
- 11:00
Оболонь (Київ)
2 3
ЕМС-Поділля (Вінниця)
Вища ліга
14 Сер 2024
- 11:00
Металіст 1925 (Харків)
3 0
Пантери (Умань)
Вища ліга
14 Сер 2024
- 11:00
Кривбас (Кривий Ріг)
1 2
Полісся (Житомир)
Вища ліга
14 Сер 2024
- 12:00
Ворскла (Полтава)
1 0
Колос (Ковалівка)

Турнірну таблицю переглянути тут

ОГЛЯДИ МАТЧІВ 

Аліна Єрофеєва (UA-Футбол): “Ладомир” на своєму полі грав проти “Сістерс”. Перша половина гри завершилася без голів. І лише під завісу протистояння, свій момент вдалося реалізувати гостям. На 81-й хвилині відзначилася Амаріель Сонкенг. До кінця поєдинку цифри на табло не змінилися і арбітр зафіксував мінімальну перемогу одеситок – 1:0.


“ЕМС-Поділля” на виїзді грав проти “Оболоні”. Команди довго не могли розпечатати ворота одна одної. Перед відходом у роздягальню вінничанки двічі забили: відзначилися Ганна Смеречинська та Олена Марценюк. На екваторі другого тайму гості знову були попереду. Однак на цьому голи не закінчилися. Киянки змогли скоротити відставання в рахунку до двох м’ячів, але цього було замало, щоб хоча б вирвати нічию – 2:3.


“Металіст 1925” у домашньому поєдинку зустрічався з “Пантерами”. Першого голу довелося чекати аж під кінець першого тайму, коли Крістіне Алексанян вивела харків’янок уперед. У другій 45-ти хвилинці господині поля закотили ще два м’ячі у ворота уманчанок і встановили остаточний рахунок 3:0.

Наставник жіночої команди “Металіста 1925” Володимир Пятенко оцінив сьогоднішній матч з “Пантерами” та прокоментував ситуацію з голкіперською ротацією:

– Володимир Миколайович, що по сьогоднішній грі можете сказати? Які ваші перші оцінки?

– По змісту, по відношенню – усе добре. По відношенню гравчинь до гри взагалі ніколи проблем не було. По змісту, як і у першому матчі, виглядали не гірше. Команда тішить грою. Може, десь моментами навіть і краще. Єдине, що не реалізували свої нагоди, які створили.

– “Пантери” постали непростим суперником сьогодні, не так легко було зламати оборону?

– Ну, зараз усі непрості. У плані того, що я вже казав, що в плані самовіддачі та в плані обсягу роботи, усі з нами будуть боротися і намагатись у нас очки відібрати, продемонструвати гідну гру. І та ж Вінниця, хоч по рахунку і не скажеш, але теж непроста команда. І “Пантери” непроста команда, і Житомир. Яким би не був рахунок, він точно не повинен розслабляти. Цього з нами і не відбувається.


“Полісся” гостювало у “Кривбаса”. Матч розпочався із затримкою майже на пів години через повітряну тривогу в Кривому Розі. Господарки поля першими повели в рахунку, після того, як на 36-й хвилині відзначилася Мілена Іванченко. Перерва пішла на користь гостям, адже в другому таймі житомирський клуб здійснив фантастичний камбек. Головною героїнею стала Тетяна Тріль, яка оформила дубль і принесла своїй команді першу перемогу у Вищій лізі 2:1. Також варто зазначити, що Тріль забила в другому матчі поспіль.


Ігрову програму закривали в Полтаві, де “Ворскла” приймала “Колос”. Цю зустріч можна навіть вважати принциповою, оскільки зовсім скоро обидві ці команди представлятимуть Україну в Лізі чемпіонів. Перший тайм протистояння пройшов без забитих м’ячів. Долю зустрічі вирішив єдиний гол, забитий полтавками на 75-й хвилині: свій момент реалізувала Катерина Корсун. У результаті мінімальна перемога “Ворскли” – 1:0.