Вища ліга 24/25. 1 етап. Підсумки та огляди матчів 9 туру

168
Вища ліга 24/25. 1 етап. Підсумки та огляди матчів 9 туру

У чемпіонаті України серед жіночих команд вищої ліги відбулися матчі 9-го туру першого етапу.

Вища ліга
15 Жов 2024
- 14:00
Оболонь (Київ)
0 5
Ворскла (Полтава)
Вища ліга
16 Жов 2024
- 12:00
ЕМС-Поділля (Вінниця)
0 4
Кривбас (Кривий Ріг)
Вища ліга
16 Жов 2024
- 12:00
Пантери (Умань)
0 6
Сістерс (Одеса)
Вища ліга
16 Жов 2024
- 12:00
Металіст 1925 (Харків)
1 2
Колос (Ковалівка)
Вища ліга
16 Жов 2024
- 16:00
Полісся (Житомир)
1 4
Шахтар (Донецьк)

Турнірну таблицю переглянути тут

ОГЛЯДИ МАТЧІВ


Аліна Єрофеєва (UA-Футбол): Відкривався тур у вівторок у Києві матчем між “Оболонню” та “Ворсклою”. У середині першого тайму полтавки забезпечили собі перевагу у два м’ячі. При чому зробили вони це протягом трьох хвилин. Після перерви тиск на ворота киянок продовжився. Відтак, гості забили ще три голи господиням і встановили остаточний рахунок 5:0.

“ЕМС-Поділля” у рідних стінах програв “Кривбасу”. Криворіжанки зі старту взяли ініціативу у свої руки і вже на 12-й хвилині вели в рахунку 2:0. Свої моменти реалізували Дар’я Колодій та Ірина Ковальова. У другій половині зустрічі гості продовжили диктувати свої умови. Криворізький клуб шокував вінничанок ще двічі. Підсумок – 4:0 на користь “Кривбасу”. Для “ЕМС-Поділля” це вже четверта поразка поспіль.

Гра в Черкасах між “Пантерами” та “Сістерс” розпочалася із затримкою через повітряну тривогу. Після відбою команди вийшли на поле, зробили розминку, а також провели хвилину мовчання. Але початок гри знову довелося змістити через тривогу. Гості першими вийшли вперед – на екваторі першого тайму відзначилася Ольга Бойченко. Після перерви ситуація на полі не змінилася і одеський клуб ще чотири рази вразив ворота уманчанок. 6:0 – впевнена перемога “Сістерс”. До слова, це друга поспіль поразка у “Пантер” з однаковим рахунком. У минулому турі вони пропустили шість сухих м’ячів від “Шахтаря”.

“Металіст 1925” у рамках домашнього матчу протистояв “Колосу”. Першими вийшли вперед господарки. Харків’янки забили свій гол на 34-й хвилині. Гості поля відповіли під завісу гри. Драматична розв’язка матчу сталася вже в компенсований час. На 90+4 хвилині після подачі з кутового голкіперка Ірина Славич невдало відбила м’яч, унаслідок чого він залетів у сітку власних воріт. “Колос” здобув перемогу з рахунком 2:1 і очолив турнірну таблицю. “Металіст 1925”, своєю чергою, вперше програв у сезоні.

Закривали програму туру в Житомирі “Полісся” та “Шахтар”. Господині поля одразу заволоділи перевагою, яка вилилася в забиті голи. Донеччанки забили три м’ячі за 19 хвилин. Після перерви донецький клуб реалізував ще один момент. Житомирянки не опустили руки і зуміли відквитати один гол. Але перевернути хід гри їм не вдалося. Фінальний свисток зафіксував перемогу “Шахтаря” 4:1.